BoostHbg och Film i Skåne är stolta över att ha öppnat Sveriges första fond för VR, transmedia och nu även berättelsedrivna spel. Nu utlyser vi den för tredje gången! Fonden stöttar projekt med transmedial inriktning där berättelsen är drivande och innehållet uppmanar publiken att medverka. Minst en del av projektet ska bestå av rörlig bild. Med transmedia menar vi en berättelse som har potential att nå ut på fler än en plattform. FONDEN stöttar även VR och spel med fokus på starka berättelser som uttrycks på nyskapande sätt.

 
Vad vi stöttar:
Projekt som är villiga och ivriga att låta sin berättelse växa på olika plattformar/kanaler. För oss handlar transmedia om bättre hållbarhet för våra berättelser. Fokus i allt vi gör är mångfald och delaktighet. Vi letar inte bara efter nya sätt att berätta på utan även en större bredd gällande kreatörer och producenter.


Vad stöttar vi ej?
Rena konstprojekt som vänder sig till en liten publik. Reklamprojekt. Icke etiska projekt.

Vad du ansöker om:
* Om det är första gången du ansöker söker du Utvecklingsinsats 1 på 35 000 kr.
* Har du redan fått Utvecklingsinsats 1 men inte är redo för produktion än kan du söka om ytterligare 35 000 kr för Utvecklingsinsats 2.
* Är du redo för produktion ansöker du om Produktionsinsats om max 100 000 kr. Notera att du måste ha minst lika mycket i finansiering från andra källor som du ansöker om (egen insats eller tid räknas ej)
* Du kan ansöka om både coach och cash:
Coach: En coach eller konsult kan öka dina kunskaper, bidra med en omvärldsanalys och lyfta ditt projekt till nästa nivå. Du kan ansöka om coachstöd genom hela din utvecklings- och produktionsprocess. Ange dina coachbehov i ansökan.
Cash: I utvecklingsfasen behövs det pengar för att ha råd att arbeta. Under produktionen för att projektet ska göras.

Notera att FONDEN blir samproducent i ditt projekt.

Har du starka samarbetspartners är det ett plus. Här är det välkommet att tänka innovativt – partners kan komma från sponsorer, brands, teknik, spel, medicin, konst, journalism… vi räds inte nytänkande lösningar. Dessa partners involvering ska kunna påvisas med Letter of Interest eller dylikt.

Har du frågor kring FONDEN hör med Simon Staffans Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Har du tekniska problem när du ansöker hör med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FONDEN drivs av oss på BoostHbg i Helsingborg och är ett samarbete med Film i Skåne med bidrag från Region Skåne. Du måste vara bosatt och verksam i Skåne för att kunna ansöka.

FONDEN ÄR STÄNGD!

 

BoostHbg-Logotyp-webb-800x346 sigill helsingborgstad logotyp 100x100 black filmiskane rs webb