Film i Skåne och FilmCentrum Syd har ett gemensamt stipendium, som riktar sig till filmare i alla åldrar på en tidig nivå i sitt filmskapande. Stipendiet består av ett stöd på 5 000 SEK för en film som är max 15 minuter lång.

När kan du ansöka?

Det finns två deadlines om året, i februari och i september. Svar på ansökan beräknas till 4-6 veckor.

Aktuell deadline:  12 september 2019.

Vem kan söka?

Du söker som privatperson och behöver inte ha något produktionsbolag.

Stödet ges enbart till produktioner med sökande som är bosatta och verksamma i Skåne.

Vi är främst intresserade av projekt där inspelning inte påbörjats. Tidigare egna filmproduktioner är inte ett krav, men länka gärna till projekt om det finns.

Vem kan inte söka?

Stipendiet ges inte till skolprojekt och det är inte möjligt att söka under tiden du går en filmutbildning (även om du gör projektet utanför skoltid).

Du kan inte söka Stipendiet om du, med samma projekt, samtidigt söker kortfilms- eller dokumentärfilmsinsats från Film i Skåne.

Riktlinjer

Pengarna får inte användas till att betala ut lön, utan ska användas till andra kostnader som är förknippade med produktionen av din film (ex. teknik, resor, scenografi e t c).

Det är inte möjligt att söka Stipendiet för projektutveckling, utan enbart för produktion.

 För frågor av teknisk karaktär och support vid uppladdning kontakta Ludvig Hedlund: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Till ansökan

 

Johan Simonsson

Johan Simonsson
Konsulent för stipendiet,
FilmCentrum Syd

Info och kontakt: 
johan@filmcentrumsyd.se 
+46 (0) 40 795 79