Skärmavbild 2017 10 02 kl. 16.09.17PRODUKTIONSTÖDET ÄR STÄNGT TILL MITTEN AV JANUARI! 

 BoostHbg presenterar nu sitt nya stöd som hanteras löpande utan deadlines och som kan sökas av dig som är bosatt och verksam i Skåne. Stödet består av en kontantinsats där du har möjlighet att söka upp till 50 000 kr för att genomföra ditt transmedia- eller outreachprojekt. Handläggningstid är 4-6 veckor. 

 ----------------------------------------------------------------------------------

Definitioner:
Transmedia för BoostHbgDet är inte ett format utan en metod, ett sätt att arbeta. Transmedia drivs av starka berättelser som utspelar sig på olika plattformar och där utvecklingen sker i dialog och interaktivitet med publiken/användarna. Syftet är att ge publiken/användaren en djupare och mer mångfacetterad upplevelse, hitta fler intäkter till projektet eller för att på olika sätt påvisa komplexiteten i ett ämne.

Outreach för BoostHbg: Det är inte ett format utan en process där projektet ska utveckla samarbeten som bidrar till att öka en medvetenhet inom projektets specifika ämne för en viss målgrupp. Syftet är att ge publiken/användaren en djupare och mer mångfacetterad upplevelse, hitta fler intäkter till projektet eller för att på olika sätt påvisa komplexiteten i ett ämne.

-----------------------------------------------------------------------------------

Hur:
Projektet bör redan i början av arbetsprocessen ha en klar bild över hur berättelsen ska interagera med publiken/användarna. Fokus bör ligga på att förstärka berättelsen genom att använda olika plattformar/kanaler både digitalt och analogt.

Kriterier:

          Vem kan söka och vad ska projektet innehålla?

 • Projektet ska ha en medvetenhet vem det riktar sig till och  hur de ska kunna kommunicera med målgruppen.
 • Interaktivitet - publiken/användarna behöver inte kunna interagera med allt i projektet men det ska finnas minst ett element som de kan interagera med.
 • Plattformar/kanaler - projektet ska innefatta flera format. De olika formaten ska ge en fördjupad upplevelse av berättelsen.
 • Finansiering - ansökan ska innehålla en finansieringsplan till hur projektet ska bli genomförbart. Även en budget ska bifogas i ansökan.

          Vem kan söka

 • Du som söker ska vara över 18 år.
 • Projektet ska befinna sig för produktion.
 •  Om du blir tilldelad stödet vill vi ha en rapportering hur pengarna har använts  och en utvärdering av projektet på.
 • Du som är bosatt och verksam i Skåne.

  Vem kan inte söka

 • Projektet får inte vara kopplat till en utbildning.
 • Vi stöttar inte projekt med inriktning på marknadsföring.
 • Vi stöttar  inte projekt som syftar till att marknadsföra förvaltningar och företag.

 ----------------------------------------------------------------------------------

Exempel på olika projekt för inspiration:

Robinsons resa  - En teaterföreställning som riktade sig till barn som inkorporerade augmented reality element där publiken/användaren fick uppleva berättelsen på olika plan, både digitalt och analogt.  

SKAM - NRKs ungdomswebbserie och plattform. Varje dag kunde publiken följa karaktärerna på hemsidan och via sociala medier. Här kan du höra mer om hur webproducenten för projektet arbetade: https://videos.theconference.se/mari-magnus-un-understanding-identity

Rum 213 - Skräckfilm för tweens som arbetade aktivt med att åka runt på skolor och anordna spöklabb och där barnen fick skapa egna spöken och spökhistorier som publicerades på projektets hemsida.

MonaLisa Story En dokumentärfilm om kamp, kärlek och heroin. Filmen har efter sin premiär utvecklat samarbeten med olika organisationer för att lyfta ämnet och skapadiskussion. Här kan du läsa mer om hur projektet arbetar med sin outreach. https://www.sydsvenskan.se/2017-02-21/doc-lounge-aker-pa-fangelseturne

  - Läs våra avtalsvillkor här  samt vår Code of Conduct innan du går vidare med din ansöka.

Till ansökan

Alyssa

Alyssa Lewin 
konsulent för Transmedia & outreachprojekt
 
0768712471

 

Hanna

Hanna Schedin
konsulent för Transmedia & outreachprojekt
 
0708193832